Inici ViesTarragona Aresta GER al Roc de Ponent

Aresta GER al Roc de Ponent

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta GER al Roc de Ponent va ser oberta l’any 1972 per Ramon Bruno i Quim Miralles, membres del GER (Grup d’Escalada en Roca) de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus. La secció GER va ser creada l’any 1971 i actualment ha passat a denominar-se GEAM (Grup d’Escalada i Alta Muntanya)

Es una escalada en granit força assequible, pràcticament desequipada, i un bon terreny de joc per practicar l’autoprotecció. La via finalitza al cim del Roc de Ponent, on hi ha una gran creu i és un fantàstic mirador de la zona.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des del Monestir de Poblet prenem la T-700 direcció Prades, i al km 6.5 girem a l’esquerra per una pista asfaltada (a l’inici hi ha una creu) cap a la Vall de Castellfollit. Passem de llarg l’àrea de lleure de la Roca de l’Abella, i aparquem una mica més enllà d’una barraca de pedra (enllaç a Google Maps), des d’on ja veiem el Roc de Ponent.

Seguim un sender marcat com a Itinerari Geològic i arribem al llit del riu, el creuem i remuntem una tartera per la dreta. Un cop arribem a la paret, trobem el nom “GER” picat a peu de via.

Material

10 cintes, bagues llargues per arbres i fissurers. Opcionalment friends fins al Camalot #2

Descens

Arribem fins al cim i seguim la carena en direcció nord fins que a la dreta trobem una canal que ens porta a la tartera. Baixem per la tartera i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Ricard Rofes, Albert Matthews i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar