Normal a la Castellassa de Can Torras

La Normal a la Castellassa és una escalada que em feia especial il·lusió, ja que havia vist aquesta agulla centenars de vegades, però mai hi havia pujat. Ens hem arreplegat una bona colla, amb un guia d'excepció, el Ricard Rofes. El començament de la primera tirada és lo més difícil amb diferència, i la darrera tirada és molt maca, amb un canvi d'agulla ben curiós per arribar al cim de la Torre. La moguda la hem tingut per baixar, ja que després del primer ràpel ens hem adonat que les cordes no corrien, amb el que he hagut de remuntar per la corda i rapelar només d'una de les argolles... Per a més informació podem consultar la web de santllors.
Valoració:  ***
Orientació:  Sud-oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d'on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.
Material:  6 cintes i friends fins al Cam #3
Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:
  • Un únic ràpel d'uns 50 metres cap a l'est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d'uns 25 metres cap a l'est, i després un altre d'uns 30 metres fins al terra. 
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d'uns 15 metres fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 metres i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.
Cordada:  Miquel Jordan, Jordi Ceballos
Castellassa de Can Torras
Castellassa de Can Torras
Antiga ressenya
Antiga ressenya
Al cim de la Torre
Al cim de la Torre
Al cim de la Torre
Al cim de la Torre
Imprimir