Espolón del Gállego + Espolón Fuertes a Peña Rueba

Interessant combinació de dues vies a Peña Rueba. Espolón del Gállego és una via moderna amb molts parabolts i roca excel·lent, que arriba fins a Punta La Ralla. La segona part és el Espolón Fuertes, amb protecció clàssica (burils, pitons i ponts de roca) i roca a controlar, però d'una gran estètica. Hem enllaçat totes les tirades de 2 en 2 (excepte la tercera).
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Passat Murillo de Gállego (direcció Java) i aproximadament als 2 km, abans d'una corba tancada a l'esquerra, prenem una pista a l'esquerra, pugem una mica i de seguida aparquem en una esplanada on caben 4 o 5 cotxes, a la coordenada N 42º 21.309' W 0º 44.311' (enllaç a Google Maps). Seguim amunt per la pista, que més endavant es converteix en un corriol. Quan hi ha una bifurcació, prenem cap a la dreta, i finalment unes fletxes ens porten a peu de via, que comença al punt més baix de la paret.
Material:  18 cintes i friends fins al Cam #0.75
Descens:  Baixem pel llom en direcció a l'esquerra (sud) seguint marques verdes i fites. Un camí equipat ens deixa al final de la pista d'ascens.
Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos
Recorregut de la via (Font: txastimendiak)
Ressenya del Luichy (1 de 2)

Ressenya del Luichy (2 de 2)
Primera tirada
Punta la Ralla (Foto: Ricard)
Espolón Fuertes
Imprimir