Cobo-Pamplona a Patriarques (Montserrat)

La Cobo-Pamplona va ser oberta al 1973 per Benito Cobo i Toni Pamplona. Es una via molt guapa, llarga i variada. La via ha estat restaurada i està prou ben protegida. Portàvem pitons per si calien al tram de A2, però no hem hagut de clavar en tota la via. A la tirada 7 hi ha dues xemeneies seguides, amb el que és recomanable no dur motxilla.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.

Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR cap al Monestir. A l'alçada de Patriarques prenem un trencall a la dreta que s'enfila per la Canal dels Avellaners. Pugem una estona, i una corda fixa ens indica l’inici de la via. Si quan hem anat pujant ens fiquem a una mena de canal amb uns graons metàl·lics, vol dir que ens hem equivocat, hem de recular i seguir més amunt.

Material:  Unes 20 cintes (comptant de recuperar algunes als 2 llargs d'artifo), tascons, friends fins al Cam #1

Descens:  Es una mica liat, millor no fer-lo de nit. Després de creuar un bosquet, hem d'escalar un petit mur equipat amb un parabolt blau i arribem al cim de Patriarques. Des d'aquí fem un ràpel de 30 m cap al sud i anem a parar al camí de Sant Jeroni que prenem en direcció al Monestir. Als pocs minuts prenem un trencall cap al nord i arribem de nou a la Canal dels Avellaners.

Cordada:  Eduard Giménez, Jordi Ceballos

Ressenya del Jose Wallero
Ressenya del Jose Valero
Ressenya del Luichy
Ressenya del Luichy
Primera tirada
Primera tirada
Tercera tirada
Tercera tirada
Quarta tirada
Quarta tirada (Foto: Lete)
Imprimir