Giraud-Arlaud a l'Agulla Petita d'Amitges

La Giraud-Arlaud és una bona via com a primera presa de contacte amb les Agulles d'Amitges, ha estat la meva primera escalada al Pirineu, i m'ha encantat. La via està poc equipada, però a les reunions sí que hi ha parabolts. En general la via la hem seguit bé, l'únic problema l'hem tingut cap al final, després del flanqueig, on ens hem passat de llarg la reunió i hem acabat fent una darrera tirada fóra de la via. L'entorn és molt guapo, i la via ben recomanable.

Orientació:  Sud

Aproximació:  Des de Espot anem fins a l'aparcament del Llac de Sant Maurici, on aparquem (enllaç a Google Maps). Prenem la pista, passem de llarg el Llac de Sant Maurici i acabem arribant al Refugi d'Amitges. Sortint del refugi, prenem la pista i a la poca estona deixem les marques de Carros de Foc i enfilem cap a les agulles, l'aproximació és força evident. La via comença a la cara de l'agulla que dóna cap al refugi, en un grau penjat.

Material:  10 cintes, tascons i friends fins al Cam #3

Descens:  Des del cim, fem un primer ràpel d'uns 10 m cap a una plataforma, i d'aquí un altre ràpel d'uns 50 m cap al nord-oest.

Cordada:  Niko Inglada, Ricard Rofes, Jordi Ceballos

Cim de l'Agulla Petita d'Amitges
Cim de l'Agulla Petita d'Amitges
Ressenya del Luichy
Ressenya del Luichy
Primera tirada
Primera tirada
Imprimir