Homedes al Gat (Pedraforca)

Bona via per estar a la ombra (ideal a l'estiu) i enfilar-nos al cap del Gat (Pedraforca). La principal dificultat és trobar les reunions i no encigalar-se per on no toca. La roca en certs trams deixa molt que desitjar, i cal vigilar de no tirar pedrades a les cordades de sota (és una via força transitada). Les reunions són totes rapelables i amb 2 parabolts, i els llargs en general no estan equipats, excepte algun pitó rovellat que va bé per confirmar que vas pel camí correcte. La via és molt fàcil de protegir, tot queda a caldo.

Al penúltim llarg ens hem desorientat, i ens ha costat atinar per on va la via. Quan per fi hem vist l'únic pitó del llarg, hem fet una festa!! La marcada V que es veu a l'esquerra és el coll entre el Cabirols i el Gat, i ho havíem interpretat malament (una mica més i ens encigalem cap al Cabirols per unes fissures ben guapes)

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.

Aproximació:  Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d'agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguint algunes marques arribem a un collet amb una pintada blanca que indica Gat amunt i Estasen a la dreta. Anem amunt cap al Gat i acabem arribant al peu de via (nom escrit a la paret).

Material:  10 cintes, tascons i friends fins al Cam #3

Descens:  Hem de fer un petit flanqueig, i fer un ràpel d'uns 30 m fins al terra.

Cordada:  Ricard Rofes, Jordi Ceballos

Ressenya de l'Armand Ballart retocada
Ressenya de l'Armand Ballart retocada
Ressenya de Jose Valero
Primera tirada
Primera tirada
Arribant al cap del gat
Arribant al cap del gat
Imprimir