Canet-Rosales-Alonso a la Paret de Sant Jeroni

La Canet-Rosales-Alonso va ser oberta com a homenatge a 3 escaladors sabadellencs que van morir en un accident d'escalada. Es una bona clàssica a la Paret de Sant Jeroni, una via assequible i amb bona roca, ben recomanable. La via ha estat restaurada, i es troba en un entorn especialment maco, amb magnífiques vistes de Talaies i Ecos. La tercera reunió ens ha costat una mica de trobar, només té 1 parabolt, i està 1 metre per sobre de la darrera savina. La darrera tirada és molt guapa i mantinguda. Des del cim hem fet un petit ràpel fins al collet, i després cal escalar una tirada addicional de III, amb bona roca, però complicat de protegir.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada, s'hi pot anar tot l'any.
Aproximació:  Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Massana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Passem de llarg la Talaia Gran i després prenem un trencall a l'esquerra, des d'on arribem a peu de via en pocs minuts.
Material:  10 cintes, friends fins al Cam #0.75, tascons petits, 3 xapes recuperables i 3 bagues llargues
Descens:  Resseguim diversos bonys fins arribar a un corriol que ens porta a les escales de Sant Jeroni. Baixem per la Canal de Sant Jeroni.
Cordada:  David Cabañas i Jordi Ceballos
Curiosa xapa
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada (Foto: David)
Quarta tirada
Cim
Imprimir