Why al Serrat del Patufet

Ressenya

Gran dia d'escalada en companyia del Lete. Hem començat fent la Normal a la Salamandra, des d'on hi ha unes magnífiques vistes de la zona, és una via facileta i recomanable. Després hem anat a l'objectiu principal del dia, la via Why al Serrat del Patufet, oberta per l'Armand Ballart i Robert Fernández al 1979, i de la que teníem poca informació.
Ha resultat ser una via molt bona, que ressegueix una fissura que talla de dalt a baix tot el Serrat del Patufet. En tota la via no hi ha cap expansió, només un pitó i una minúscula pitonissa. Per la via hem trobat un parell de blocs encastats, però han caigut només tocar-los, així que a hores d'ara no n'hi ha cap. A la ressenya del Vèrtex de 1979 també hi consta una reunió intermitja, però no la hem vist, amb el que hem pujat del tirón els 55 metres.
De trastos grans només portàvem un friend del #3 i un del #4, que ha resultat molt insuficient, i ha calgut anar recuperant i pujant el friend del #4 diverses vegades cap amunt. Lo ideal seria portar un parell del #4 i un del #5. També duiem pitons, però no es pot pitonar enlloc, amb el que els hem passejat. Respecte a la roca, és curiós perquè la part de l'esquerra de la fissura és molt bona, però la part dreta és força precària, amb el que cal anar al tanto tota l'estona. M'ha semblat una via guapíssima però, això sí, cal anar amb el material adequat (trastos XXL) i tenir clar on et fiques. Per cert, un cop dalt no hi ha cap reunió, hem assegurat al cos.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Aparquem a Santa Cecília (enllaç a Google Maps), pugem al Coll de Migdia i baixem pel Torrent de Migdia fins pràcticament arribar al Montgròs. Mirant les fotos ubiquem sense problema la Salamandra i més enllà el Serrat del Patufet.
Material:  7 cintes, un friend Cam #0.5, un #3, dos #4, un #5, una baga per merlet
Descens:  Caminant
Cordada:  Lete, Jordi Ceballos
Ubicació de la via
Ubicació de la via
Ubicació de la via
Ubicació de la via
Ressenya de l'Armand
Imprimir