Griviola Bella al Montgròs

Ressenya de l'Armand Ballart

Aprofitant el darrer dia d'aquesta temporada en que podíem fer la Griviola Bella al Montgròs (per la regulació d'escalada a la zona), hem anat a fer aquesta via en la bona companyia de'n Josep Santasusana, Manel Ramon i la família Pereira.
La Griviola Bella va ser oberta el 20/3/1977 per Antonio G. Picazo i Manolo Martínez. Es una via molt guapa, que ressegueix unes curioses canals esculpides a les parets del Montgròs. El grau obligat és de 6a, i hi ha alguns trams de V/V+ on cal anar al tanto. La roca és boníssima a tota la via, excepte un tram de la primera tirada.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La escalada al Montgròs està regulada, consultar la web del Patronat.
Aproximació:  Des del refugi de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR cap a Can Maçana, pugem al Coll de Migdia i baixem pel Torrent de Migdia fins a la bauma del Montgròs, on prenem un desviament cap a les parets (alguna corda fixa pel camí), i sense gaires problemes arribem a peu de via.
Material:  16 cintes, friends fins el Cam #1, tricams, una xapa recuperable, 2 bagues savineres ben llargues
Descens:  Caminant. Des del cim del Montgròs anem al coll amb la Roca Plana dels Llamps, on prenem el corriol que ens porta de nou al Torrent del Migdia.
Cordada:  Josep Santasusana, Jordi Ceballos
Ressenya d'escalatroncs
Ressenya d'escalatroncs

Primera tirada
Primera tirada (Foto: Josep)
Tercera tirada
Tercera tirada (Foto: Josep)
Imprimir