Anglada-Guillamón al Cavall Bernat

L'Anglada-Guillamón va ser oberta el 01/11/1961 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón. Es una via molt estètica, que ressegueix una marcada fissura fins gairebé el cim, i hi ha un parell de reunions en baumes molt guapes (especialment en la R4, una meravella).
La via té orientació est, i el sol hi toca de ple fins a les 13h aprox. Als trams d'artificial està quasi tot posat, només cal afegir una peça de tant en tant, i hi ha força passos molt llargs on cal pujar a últims d'estreps. Els antics burins van ser restaurats per spits en molt bon estat, i als trams de fissura hi ha pitons molt vells que cal tractar amb carinyo (per cert, el famós plom de la quarta tirada encara aguanta).
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. A la estona passarem a l'alçada del Cavall Bernat, i de seguida prenem un trencall a la dreta per on puja la Canal del Cavall. La pugem un tros, i després la abandonem per accedir a peu de via.
Material:  24 cintes, 3 bagues ben llargues (per arbres), tricams, 3 xapes recuperables i friends fins al Cam #1. Portàvem martell, 2 pitons i un plom per si petava algo, però no ha fet falta.
Descens:  Dos ràpels per la via normal, el primer de 20 metres fins a sobre de la berruga, i el segon d'uns 50 metres fins al terra. Baixem caminant per la Canal del Cavall i tornem al cotxe.
Cordada:  Rafa Cuadrado, Jordi Ceballos
Ressenya d'escalatroncs
Ressenya d'escalatroncs
Recorregut de la via
La via ressegueix la marcada fissura fins al cim
Quarta tirada
Quarta tirada
Increïble quarta reunió
Increïble quarta reunió
Imprimir