Puigmal al Cavall Bernat

M'ha semblat una via boníssima, exigent i que obliga a l'auto-protecció a les 4 primeres tirades, pràcticament netes, però que es deixen protegir molt bé. Després de llegir algunes piades, duiem pitons per si les mosques, però no han calgut.
  • Tirada 0. Anar trepant pels arbres. Ens hem encordat als darrers 15 metres.
  • Tirada 1. Diedre mantingut en V/V+, equipat amb 2 pitons.
  • Tirada 2. Anem resseguint la fissura, trobem un pont de roca i un pitó.
  • Tirada 3. Xemeneia amb un tram inicial exigent, però ben protegit amb 3 parabolts seguits.
  • Tirada 4. Potser el tram més exigent de la via. Ens enfilem per la xemeneia fins xapar un parabolt i després A1 de friends grossos fins un cap de burí que permet superar l'extraplom. Després tram maco en lliure fins a la reunió.
  • Tirades 5 i 6. Pràcticament tot Ae, amb bon ambient
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Nord-est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. A la estona passarem a l'alçada del Cavall Bernat, i de seguida prenem un trencall a la dreta per on puja la Canal del Cavall. La pugem un tros, i després la abandonem per accedir a peu de via.
Material:  18 cintes, 2 bagues, friends fins al Cam #5 (amb el #0.75 repetit), tascons, tricams i inventillo per escanyar un cap de burí. El Camalot del #5 no és necessari, però sí que és molt útil a la quarta tirada
Descens:  Dos ràpels per la via normal, el primer de 20 metres fins a sobre de la berruga, i el segon d'uns 50 metres fins al terra. Baixem caminant per la Canal del Cavall i tornem al cotxe.
Cordada:  Josep Santasusana, Jordi Ceballos
Tercera tirada
Tercera tirada
Ressenya d'escalatroncs
Ressenya d'escalatroncs
Recorregut de la via
La via ressegueix la evident fissura
Primera tirada
Primera tirada
Quarta tirada
Quarta tirada
Imprimir