Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenes Aresta dels Amics a la Pastereta (Montserrat)

Aresta dels Amics a la Pastereta (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Dels Amics va ser oberta l’any 1980 per Toño, Esteve Fabra i Damián, i és una variant d’entrada de l’Aresta Brucs a la Pastereta, que havia estat oberta 10 anys abans. El recorregut està pràcticament desequipat, i són 2 curtes tirades que acaben arribant a l’arbre on comença l’Aresta Brucs.

La primera tirada admet dues variants: podem entrar per la canal sud, o per la xemeneia oest. A la segona tirada només hi ha un pitó, però que es protegeix bé amb fissurers petits i friends. La roca és bona, sempre i quan no ens fiquem al diedre de la dreta, que ja es veu tot trencat.

Orientació

Sud

Aproximació

Anem a Collbató i aparquem al creuament entre Passeig Ronda i la entrada del Centre Hípic Collbató, a la coordenada N 41º 34.417′ E 1º 48.716′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista que neix just a la cantonada de la carretera, després el primer trencall a l’esquerra i anem tirant direcció Nord. Pugem pel Clot de la Mònica fins que hi ha un moment en que girem direcció a la Pastereta (marques blaves). Podem entrar a la via per la canal sud o per la xemeneia oest.

Material

6 cintes, fissurers petits, bagues i friends fins al Camalot #1

Descens

Si hem continuat per l’Aresta Brucs, podem acabar baixant amb un únic ràpel de 60 m per la via Petit Four

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar