GAM a la Paret de Diables

La GAM de Diables va ser oberta l'any 1970 per Salvador Ubach, Remi Brescó, Lluís Costa i Ramón Galí. Aquesta via havia estat començada anys enrera per Manel Cervera i Daniel Vergès, però l'havien deixat a mitges. Es una via magnífica pel bell mig de la paret de Diables, la roca no està gens sobada, dóna molt joc a l'autoprotecció, i la tirada del sostre té un ambient brutal. Un cop superat el sostre les possibilitats d'abandonament es compliquen força, caldria tornar a desescalar alguna tirada, així que tenim emoció assegurada fins arribar dalt!
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Est
Regulacions:  La escalada podria estar regulada, consultar la web del Patronat.
Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. Quan arribem a l'alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d'una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Hem de grimpar un ressalt i llavors arribem a la base de la paret. Anem resseguint els peus de via cap a la dreta fins situar-nos a sota dels sostres, la via comença per una placa tumbada.
Material:  20 cintes (sense xapar-ho tot als llargs de Ae), friends fins al Cam #3, tricams, 1 xapa recuperable i 2 estreps.
Descens:  Un cop al cim anem en direcció sud, desgrimpem un ressalt i acabem baixant per la Canal dels Avellaners.
Cordada:  Miki Paez, Cisco Figueroa i Jordi Ceballos
Espectacular tirada del sostre (Foto: Miki)
Recorregut de la via (Foto: NomadaVertical)
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Darreres tirades
Imprimir