Jacint Aguilar a l'Elefantet (Montserrat)

Actualització 2019: La primera tirada de la Jacint Aguilar ha estat desequipada, s'han retirat les expansions que s'havien anat afegint amb els anys, i ara torna a ser un A2 no equipat (tal com era originalment). Desconec el material exacte que cal per repetir la via, val la pena fer una ullada a la ressenya original on expliquen el material que van utilizar a la apertura. Compte que la explicació d'aquí a sota és abans del desequipament.

Hem fet la via entrant per Colorantes Permitidos tal com recomanen a escalatroncs, i queda una combinació molt guapa. Roca excel·lent a tota la via (excepte un petit tram de la darrera tirada), amb les expansions justes, però amb bones possibilitats de protecció. M'ha semblat una clàssica molt recomanable i amb una aproximació de luxe! Les dues primeres tirades de la Colorantes són de placa i molt agradables. En arribar a la Jacint Aguilar, la primera tirada de Ae té uns darrers metres complicats que hem resolt amb un pas de A1 d'un tricam, i la següent tirada té un tram d'encastament maco.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.

Aproximació:  Sortint del Monestir, prenem les escales cap a Sant Jeroni i en pocs minuts arribem a una clariana on sortim del camí i anem directes a la paret. Es força evident, en total es deu trigar uns 5 min

Material:  10 cintes, tricams, friends del Cam #0.75 al #3, un ganxo Talon i estreps.

Descens:  Seguim la carena en direcció nord fins a arribar a un camí que ens portarà de nou a les Escales dels Pobres.

Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Recorregut de la via
Ressenya original
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Encastament
Imprimir