Paul-Lalueza a Montrebei

Aquesta ha estat la meva primera via a la Paret de Catalunya. La Paul-Lalueza és una via del 1979 força salvatge, molt poc equipada, amb bona roca, i on cal anar amb compte per encertar l'itinerari a les primeres tirades, ja que les diferents ressenyes que corren per la xarxa no acaben de coincidir. Les tirades inicials tenen algun tram puntual maco, però on realment he gaudit és més endavant, on hi ha 130 metres seguits de xemeneia!!
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud-oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a la esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469' E 0º 41.187' (enllaç a Google Maps). Al final del Prat prenem el corriol, que va paral·lel a les parets i el resseguim una estona, la via comença just on la paret canvia d'orientació.
Material:  15 cintes, tascons, 1 excèntric gran, friends fins al Cam #3 (amb micros i mitjans repetits), 4 bagues i estreps.
Descens:  Anem resseguint el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.
Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos
Darreres tirades

Ressenya de caranorte.com

Primera tirada

Imprimir