Xemeneia Fonda al Doll

Primera via que hem fet al Doll i ens ha encantat, un lloc salvatge! Es una via d'aventura, d'una estètica increïble i amb un darrer llarg espectacular. La via és molt guapa, però en alguns trams hi ha molt guano (excrements d'ocells), així que més val no tenir gaires manies.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La escalada podria estar regulada, informar-se abans d'anar-hi.
Aproximació:  Venint de Camarasa hem d'arribar fins al cartell que indica "Alt de Fontllonga", i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a la esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N41º 57.005' E0º 51.685' (enllaç a Google Maps).
Podríem arribar a la via tant pel tallafocs cap a la esquerra (al final hauríem de fer un ràpel) com cap a la dreta (no s'ha de fer cap ràpel). En el nostre cas triem anar a la dreta (direcció nord), que està més transitat. Després de baixar una mica pel tallafocs, de seguida prenem un corriol a la esquerra i només l'hem d'anar resseguint. Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d'esportiva del Clot del Miqui i seguim baixant (alguna fita) fins pràcticament arribar a l'alçada de l'embassament. Primer anem resseguint la Paret de l'Abat, i quan aquesta canvia d'orientació arribem a la Paret del Doll. La anem resseguint, creuem la canal central (serveix d'aproximació a algunes vies), i una mica després comença la nostra via (mirar la foto de la primera tirada per sortir de dubtes).
Material:  Friends fins al Cam #4 (amb mitjans repetits), 12 cintes, algunes bagues/cordinos i un frontal
Descens:  Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:
  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d'estar atents, ja que en algun punt és poc intuitiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a la esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d'anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l'he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).
Cordada:  Josep Santasusana, Kim Gil i Jordi Ceballos

Penúltima tirada

Plànol amb els camins principals

Ressenya del Luichy

Primera tirada

Bona tirada

Cova dels Maquis
Imprimir