Pornostar a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Una via ben guapa, oberta en solitari pel Joan Armengol, llàstima que al tram inicial falta algun pitó que hi havia originalment, i ara queda un tram exposat que desentona molt amb la resta de via, que està cosida a parabolts. L'entorn és maco i molt tranquil, llàstima dels caçadors, que amb els seus crits i trets ens han amargat una mica el dia. La roca boníssima, hi ha unes bústies d'escàndol.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l'esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999' E 1º 00.541' (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s'enfila fins a l'inici del Diedre Farreny. Un cop allà anem resseguint la base de la paret fins arribar a l'inici de la via, que és fàcil de reconèixer pels característics sostres que hi ha a la seva esquerra.

Material:  14 cintes, 1 baga. Recomanable portar un parell de pitons per protegir l'inici de la via.

Descens:  La via es pot rapelar, però nosaltres hem preferit anar en direcció est i després un corriol ens porta de nou al peu de via.

Cordada:  Miguel Fuertes i Jordi Ceballos

Tercera tirada
Ressenya original del Joan Armengol
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Imprimir