Pornostar a la Roca Alta

Una via ben guapa, oberta en solitari pel Joan Armengol, llàstima que al tram inicial falta algun pitó que hi havia originalment, i ara queda un tram exposat que desentona molt amb la resta de via, que està cosida a parabolts. L'entorn és maco i molt tranquil, llàstima dels caçadors, que amb els seus crits i trets ens han amargat una mica el dia. La roca boníssima, hi ha unes bústies d'escàndol, si no fós per la exposició del tram inicial, seria una via molt recomanable.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a la esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999' E 1º 00.541' (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s'enfila fins a l'inici del Diedre Farreny. Un cop allà anem resseguint la base de la paret fins arribar a l'inici de la via, que és fàcil de reconèixer pels característics sostres que hi ha a la seva esquerra.
Material:  14 cintes, 1 baga i interessant dur un parell de pitons variats per protegir l'inici de la via.
Descens:  La via es pot rapelar, però nosaltres hem preferit anar en direcció est i després un corriol ens porta de nou al peu de via.
Cordada:  Miguel Fuertes i Jordi Ceballos
Tercera tirada
Ressenya original del Joan Armengol
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Imprimir