Valle de Tena a la Foratata

Una via de love-climbing de la factoria Sendero Límite per escalar relaxats en un entorn magnífic i roca excel·lent. La via és molt variada, té una mica de tot: diedres, xemeneies, encastaments, canaleres, adherència i plaques. La llàstima és que no arribi al cim de la Foratata, m'he quedat amb les ganes, caldrà investigar a veure quines altres vies hi ha a la Peña Foratata... Recomanable anar sense motxilla per a que no emprenyi als trams estrets.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud-est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Aparquem al punt més alt de Formigal, a la coordenada N 42º 46.771' W 0º 21.310' (enllaç a Google Maps). Pugem per la pista i seguim el corriol marcat amb fites i pintura blava. Hem d'anar amb tendència a la dreta fins al Collado Baladrías. Després anem tirant amunt, i la via es troba al punt més baix on arriba la roca, sota unes plaques llises. Hi ha gravat "VT" a la roca.
Material:  12 cintes
Descens:  La via finalitza a un esperó, no arriba al cim de la Foratata. Per baixar hem de creuar un coll, fer una petita grimpada i arribem a la vira Fermín. Anem baixant la vira amb compte i acabem arribant a una canal que podem desgrimpar o rapelar, i acabem enllaçant amb el camí d'aproximació.
Cordada:  David Cabañas i Jordi Ceballos
Ressenya de verticalymas
Primera tirada
Canaleres
Encastament
Cresta de los infiernos
Baixant per la Vira Fermín
Imprimir