Del Quatre a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Del Quatre és una de les grans clàssiques de la Roca dels Arcs, una via que va cercant el camí més lògic per superar una destacable barrera de sostres. Amb el pas dels anys han anat obrint algunes vies que passen molt enganxades, i en alguns punts és complicat no sortir-se de la via. M'ha semblat una via exigent, i amb unes darreres tirades força perdedores.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem un camí que travessa el rierol i seguim fins arribar a l'alçada de la via.

Material:  16 cintes, friends fins al Cam #1, una xapa recuperable, tascons, un parell de bagues i un estrep

Descens:  Tenim dues opcions:

  • Anar a la dreta (est) a cercar el corriol que baixa per darrera la Roca dels Arcs fins deixar-nos a la carretera.
  • Anar a l'esquerra (oest) fins arribar al collet que separa la Roca dels Arcs de la Roca Alta, i anem baixant pel corriol fins prendre un trencall a l'esquerra que ens deixa a la punta esquerra de la Roca dels Arcs (compte no baixar més del compte, que arribaríem a la Font de la Figuera). Només hem de recòrrer el camí planer fins l'altra punta de la Roca dels Arcs i desfer el camí d'aproximació. Aquest camí dóna més volta, però és agradable i assoleiat, ideal per quan el vessant nord està nevat.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Tram espectacular
Ressenya de rocaineu
Veiem els sostres per on va la via
Primera tirada
Segona tirada
Imprimir