Inici ViesLleidaLa NogueraDoll Voltors i Silenci al Doll

Voltors i Silenci al Doll

per jordi.ceballos@gmail.com

Voltors i Silenci la vam obrir l’any 2015, en Kim Gil i Jordi Ceballos. Ha estat una experiència increïble, on he aprés moltíssim en les 3 intenses jornades que hi hem estat. La via comença just a la dreta de la Xemeneia Fonda, en un tram de xemeneia, i ressegueix una evident fissura fins al cim. L’itinerari ha quedat equipat amb 6 expansions, 4 pitons i ponts de roca. La primera i darrera tirades les hem obert en lliure, la resta en V+/A2, però potser tota la via sortiria en lliure.

Es recomanable enllaçar les dues primeres tirades i arribem a un comodíssim balcó, que ha estat el nostre petit camp base. La tercera és una preciosa tirada neta, on resseguim un parell de fissures de roca excel·lent, i amb un espectacular flanqueig arribem a la figuera on fem la R3. La quarta tirada l’hem equipat força per a que es pugui fer bé en lliure, i a la reunió hi ha un pot de piades. La darrera tirada és la més fàcil i ens porta al cim.

Orientació

Sud

Aproximació

Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N 41º 57.005′ E 0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Baixem pel tallafocs que ens queda a l’esquerra (direcció sud), i després prenem un trencall a la dreta (gran fita). Seguim un corriol que ens porta al sector Totxaires on hi ha petites vies d’esportiva, i quan acaba el camí, baixem una estona per una canal ampla (sense camí) fins situar-nos al nivell de la feixa, que és on hi ha el Sector Mini Mix (comptar uns 40 min).

Material

10 pitons variats, fissurers, friends fins al Camalot #4 (mitjans repetits). Opcionalment un #5

Descens

Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuïtiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada

Kim Gil i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar