Diedre Farreny a la Roca Alta

El Diedre Farreny va ser obert al 1978 en memòria de Joan Enric Farreny, i és la gran clàssica de la Roca Alta. Es tracta d'una via molt guapa i variada que ressegueix l'evident diedre de principi a final, una via molt recomanable. Algun tram puntual està una mica sobat, però en línies generals no és problema. Respecte a l'equipament, la via es troba poc equipada, però es pot protegir de conya.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a la esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999' E 1º 00.541' (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s'enfila fins a l'inici del Diedre Farreny.
Material:  12 cintes, friends fins al Cam #3 (#4 opcional), tascons, 2 xapes recuperables i 3 bagues
Descens:  Anem amunt fins al cim de la Roca Alta, i a la nostra esquerra tenim un collet per on baixa un camí empedrat que ens porta de nou al cotxe.
Cordada:  Ricard Rofes, Miquel Jordan i Jordi Ceballos
Recorregut aproximat de la via
Ressenya de rocaineu
Primera tirada
Darreres tirades
Imprimir