Inici ViesBarcelonaOsona Esperó Beltegeuse (Rupit)

Esperó Beltegeuse (Rupit)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’esperó Beltegeuse va ser obert l’any 1991 per Josep Musach, Josep Maria Parareda i Pep Vila. Es una via on predomina l’artificial equipat, però lluny de ser una via monòtona, totes les tirades tenen la seva gràcia i l’entorn és magnífic.

A la primera tirada hi ha alguns burins sortits que fan molt respecte, per sort després el tema millora. A la segona tirada cal fer un pas de ganxo, que li dóna un punt d’emoció a la via. La tercera tirada és molt estètica i té un ambient brutal. La darrera tirada és ràpida, es fa quasi tota en lliure. No cal pitonar en tota la via, i les reunions són molt còmodes.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Rupit prenem la pista de Sant Joan de Fàbregues i aparquem a una esplanada (enllaç a Google Maps). Per arribar a peu de via, baixem per la pista en direcció a la cascada, la creuem per sobre i arribem a un fantàstic mirador, que és precisament on acabarem la via. Continuem pel camí uns 300 m i llavors baixem per un grau a mà dreta. A la poca estona prenem un trencall a la dreta que ens durà a la base de la paret, i reconeixem el peu de via perquè hi ha un triangle gravat a la roca i veiem els burins de la primera tirada.

Material

25 cintes (si ho xapem tot), friends fins al Camalot #0.5, estreps, 2 bagues, 3 cordinos prims per escanyar caps de burí, 8 xapes recuperables i un ganxo pla

Descens

La via acaba al mirador, des d’on tornem caminant al cotxe.

Cordada

Niko Inglada i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar