Esperó Beltegeuse a Rupit

La Beltegeuse pensava que seria una pedalada monòtona però l'entorn és magnífic, totes les tirades tenen la seva gràcia i les reunions són molt còmodes. A la primera tirada hi ha alguns burins sortits que fan molt yuyu, per sort després el tema millora. A la segona tirada cal fer un pas de ganxo, que li dóna un punt d'emoció a la via. La tercera tirada és molt estètica i té un ambient brutal. La darrera tirada és ràpida, es fa quasi tota en lliure. No cal pitonar en tota la via.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Rupit prenem la pista de Sant Joan de Fàbregues i aparquem a una esplanada (enllaç a Google Maps). Per arribar a peu de via hem de baixar per la pista en direcció a la cascada, la creuem per sobre i arribem a un fantàstic mirador, que és precisament on acabarem la via. Continuem pel camí uns 300 metres i llavors baixem per un grau a mà dreta. A la poca estona prenem un trencall a la dreta que ens durà a la base de la paret, i reconeixem el peu de via perquè hi ha un triangle gravat a la roca i veiem els burins de la primera tirada.
Material:  25 cintes (podem portar menys, però llavors n'haurem de recuperar algunes), friends fins al Cam #0.5, estreps, 2 bagues, 3 cordinos prims per escanyar caps de burí, 8 xapes recuperables i un ganxo pla
Descens:  Inexistent, des del mirador simplement tornem caminant al cotxe.
Cordada:  Niko Inglada i Jordi Ceballos
L'entorn és preciós
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Pas de ganxo
Bon ambient
Imprimir