Casas-Chani per la sortida original al Serrat del Moro

La Casas-Chani juntament amb la Mas-Brullet són les dues grans clàssiques del Serrat del Moro. A les primeres tirades de la Casas-Chani abans hi havia un magnífic diedre que va desaparèixer completament fruit d'un gran despreniment, i ara ha quedat un inici molt diferent. Respecte a l'equipament, les reunions estan totes de conya, però hi ha uns quants burins a la via que estan fatal, cal anar amb compte. Es tracta d'una via ben guapa i variada, destacant sobretot la cinquena tirada i l'encastament de la sortida original. Veient que moltes cordades s'escaquegen l'encastament final, ens feia especial il·lusió provar-lo i ha valgut la pena, és una tirada neta d'uns 20 metres, i amb una certa mala llet perquè als primers metres l'encastament t'escup enfora i costa de protegir. Un cop dalt no hi ha reunió, podem anar a la esquerra a buscar l'arbre més proper. El Rafa en va fer un divertit vídeo (enllaç a YouTube).
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La escalada podria estar regulada, consultar la web del Patronat.
Aproximació:  Des de Santa Cecilia (enllaç a Google Maps) prenem el Camí de l'Arrel direcció al Monestir i quan estem a l'alçada del Serrat del Moro, agafem un corriol que puja directe a la paret. Primer arribem al característic diedre de la Mas-Brullet i uns metres a la esquerra comença la Casas-Chani.
Material:  Friends fins al Cam #2 (#3 opcional), 15 cintes, 2 bagues, tascons/tricams, 1 xapa recuperable i estreps
Descens: 
  • Opció 1: Tirem amunt uns 5 minuts, i quan el terreny és més pla, prenem un camí descendent poc marcat que ens porta a 2 ràpels que baixen directes a la Canal de Sant Jeroni. El primer ràpel és de 40 metres (des d'un arbre), i el segon de 30 metres (expansions). Si trobem bé el camí fins al ràpels, penso que és la millor opció amb diferència, en un moment et plantes a la Canal de Sant Jeroni.
  • Opció 2: Anar carenejant fins dalt de tot, és fàcil tot i que una mica llarg. Bona opció si no tenim ganes de fer cap ràpel.
  • Opció 3: Es pot rapelar per la via. Per mi és clarament la pitjor opció, diverses cordades han patit problemes amb cordes enganxades en algun dels ràpels.
Cordada:  Rafa Cuadrado, Fernan Barba i Jordi Ceballos
Cinquena tirada
Ressenya de l'Armand Ballart
Ubicació de la via
Primera tirada
Segona tirada
Imprimir