Galí-Molero a Roca Regina

La Galí-Molero és la primera via que es va obrir en aquesta impresionant paret, al 1971. La via és guapa, super lògica, mantinguda i amb molt ambient. La roca en general és de bona qualitat, tot i que en força trams és roma i recoberta de líquen negre. La via va ser restaurada recentment, així que l'equipament està de conya. El grau obligat no passa de V+ i es protegeix bé, tot i que no et pots encantar perquè són un munt de metres i s'ha d'anar per feina.
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Aparquem el cotxe a la esplanada que hi ha davant el pont del tren (enllaç a Google Maps). Creuem la carretera i prenem un corriol que va per la dreta del barranc en direcció a la paret. Anem resseguint els peus de via i la Galí-Molero es troba a la part esquerra de la paret, hi ha un gran bloc. Una fletxa i una G marquen el peu de via, i podem intuir una línia blanca a la paret marcant el pas de les cordades.
Material:  Friends fins al Cam #2, tascons, bagues llargues, 16 cintes i estreps.
Descens:  Hi ha dues opcions:
  • Opció 1 (caminant): Seguim la carena en direcció a l'esquerra (oest) fins enllaçar amb el PR que baixa fins al torrent. Creuem el llit del torrent i seguim un corriol amb marques grogues que primer puja una mica i després baixa fins la carretera. Es un camí molt maco i agradable (si correm una mica, ens podem plantar al cotxe en uns 30 minuts).
  • Opció 2 (rapelant): Anem cap a la dreta (est) fins arribar a una fita amb un pal. Un cable ens porta al primer ràpel de 25 metres, i després fem un segon ràpel volat d'uns 50 metres fins al terra. Un corriol ens porta a la carretera.
Ressenya de txastimendiak
Ressenya del Jose Valero
Ressenya del Luichy
Primera tirada
Ambientasso al flanqueig
Imprimir