Anglada-Cerda a la Boleta Foradada

L'Anglada-Cerdà és una via del tot recomanable a Montserrat Nord. Té molts trams d'auto-protecció, és molt variada i amb bon ambient. Especialment destacable la magnífica bavaresa de la tercera tirada, només per aquesta tirada ja val la pena la visita. La llàstima és no haver completat l'ascensió amb la via Normal al cim de la Boleta, però no teníem clar per on anava i ens va quedar pendent per un altre dia (consultar la publicació de la via normal).
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Can Maçana (enllaç a Google Maps) prenem el GR cap al Monestir. Passada la Cadireta prenem un trencall a la dreta cap a Coll de Porc, i abans d'arribar al Bisbe trobem un corriol a mà dreta cap a la paret. Flanquegem uns metres i de seguida arribem a peu de via. Per accedir a la R0 cal fer una grimpada de III, ens podem encordar per pujar més tranquils.
Material:  Friends fins al Cam #4, tascons grans, 20 cintes i estreps
Descens:  Des de la darrera reunió voregem la bola cimera per la esquerra i arribem a la banda contrària de la bola. Aquí podríem fer la via Normal o fent una petita desgrimpada arribem a un collet. Baixem al Camí Alt de Frares (marques blaves) i el seguim a la dreta fins a la Canal Ampla. Baixem per la canal fins al Refugi Vicenç Barbé.
Cordada:  Rafa Cuadrado i Jordi Ceballos
Recorregut de la via
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada (Foto: Rafa)
Tercera tirada
Gran ambient!
Imprimir