CADE a l'Agulla del Centenar

La CADE va ser oberta l'any 1974 per Emili Albir, Joan Badia, Josep Lalueza i Ramon Masats. Es una de les grans clàssiques de Montserrat Nord, una via fantàstica del tot recomanable. La via és atlètica i mantinguda, ressegueix diversos diedres de llibre. La via en general està poc equipada, però que es deixa protegir de conya. La via és molt ombrívola, ideal pels mesos d'estiu.
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Can Maçana (enllaç a Google Maps) prenem el GR cap al Monestir. Passada la Cadireta prenem un trencall a la dreta cap a Coll de Porc, i abans d'arribar al Bisbe trobem un corriol a mà dreta cap a la paret. Flanquegem uns metres i de seguida arribem a peu de via.
Material:  24 cintes (si ho xapem tot), friends fins al Cam #4 (repetint #2 i #3), tascons grossos, una plaqueta recuperable i estreps
Descens:  Ràpel d'uns 20 metres cap al sud. Baixem una canal, arribem al Camí Alt de Frares (marques blaves) i el seguim a la dreta fins a la Canal Ampla. Baixem per la canal fins al Refugi Vicenç Barbé.
Cordada:  Ricard Rofes, Aleix Codina i Jordi Ceballos
Recorregut aproximat de la via
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Segona tirada
Segona tirada
Imprimir