Interior a la Cova del Drac

Curiosa via que s'enfila per l'interior de la Cova del Drac, però que mai havia tingut clar per on pujava fins que l'Amadeu Pagès m'ho va explicar fa uns dies. Es una via curteta però espectacular i es protegeix de conya amb friends, m'ha semblat una via ben recomanable. La via la hem fet en tres tirades. La primera puja per la placa, uns passos de xemeneia i fem reunió a la repisa. La segona tirada és molt xula, ja que cal anar avançant amb el buit sota les cames i travessar a l'altra banda de la escletxa, reunió de burins i 1 femella d'espit (recomanable fer-la per evitar fregament). La darrera tirada flanqueja a la dreta, s'enfila pel diedre amunt i fem reunió als arbres del cim. Per a més informació podem consultar la web de santllors.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud-est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Terrassa anem a Matadepera i aparquem a Can Robert, a la coordenada N 41º 37.976' E 2º 00.200' (enllaç a Google Maps). Prenem el camí en direcció a Can Pobla i remuntem per la Canal de l'Abella fins a la Cova del Drac. Recomanable consultar un plànol del Parc si no coneixem la zona. Per accedir a la via hem d'entrar dins la Cova del Drac, i de seguida reconeixem la foto de la primera tirada.
Material:  6 cintes, friends fins al Cam #3, tricams i una baga. Si fem la segona reunió ens caldran 2 xapes recuperables i 1 xapa d'espit.
Descens:  Un ràpel d'uns 25 metres des del cim, i desfem el camí d'aproximació.
Cordada:  Pablo Creus i Jordi Ceballos
Ressenya de santllors.com (és la via nº 14)
Primera tirada
Segona tirada (Foto: Pablo)
Imprimir