GEDE per la Entrada Directa a Montrebei

La GEDE va ser la primera via que es va obrir a la Paret de Catalunya, al 1970, i la Entrada Directa va ser oberta al 1979. Ha estat divertit posar-nos a la pell dels primers exploradors de la zona, i anar-nos enfrontant a diverses xemeneies molt guapes, intercalades amb trams de canals. Es una via d'aventura, no apta per a escaladors gourmets, però que a nosaltres ens ha agradat. Val la pena fer la Entrada Directa, a la segona tirada hi ha una xemeneia molt guapa. I a destacar especialment la xemeneia de la quarta tirada, força tècnica i segurament la més guapa de tota la via. Tractant-se d'una via històrica, per sort manté el seu caràcter original i només trobem algun que altre pitó en tot el recorregut. Les reunions són en arbres, excepte la R1 de la entrada directa que s'ha d'equipar amb friends.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud-oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a la esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469' E 0º 41.187' (enllaç a Google Maps). Al final del Prat prenem el corriol, que va paral·lel a les parets i el resseguim fins que veiem la evident xemeneia per on va la via.
Material:  Friends fins al Cam #4 (repetir algun mitjà), 10 cintes i bagues per arbres.
Descens:  Anem resseguint el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.
Cordada:  Cisco Figueroa, Niko Inglada i Jordi Ceballos
Ressenya de Kim Gil
Inici de la via (entrada directa)
Primera tirada (entrada directa)
Darreres tirades
Imprimir