Inici ViesLleidaLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya GEDE a la Paret de Catalunya (Montrebei)

GEDE a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GEDE va ser la primera via de la Paret de Catalunya, oberta l’any 1970 per Josep Paytubí, Jordi Matas i Miquel Lusilla. Posteriorment, l’any 1979, Joan Badia, Josep Casanovas i Josep E. Paül van obrir l’Entrada Directa.

Ha estat divertit posar-nos a la pell dels primers exploradors de la zona, i enfrontar-nos a diverses xemeneies ben guapes, intercalades amb trams de canals. Es una via d’aventura, no apta per a escaladors gourmets, però que a nosaltres ens ha agradat. Val la pena fer l’Entrada Directa, a la segona tirada hi ha una xemeneia molt guapa.

I a destacar especialment la xemeneia de la quarta tirada, força tècnica i segurament la més maca de tota la via. Tractant-se d’una via històrica, per sort manté el seu caràcter original i només trobem algun que altre pitó en tot el recorregut. Les reunions són en arbres, excepte la R1 de l’entrada directa que s’ha d’equipar amb friends.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i la seguim fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que avança paral·lel a les parets, i el seguim fins arribar a l’evident inici de la xemeneia.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetir algun mitjà) i bagues per arbres

Descens

Resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada

Cisco Figueroa, Niko Inglada i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar