Antonio Machín a la Paret de l'Aeri

La Antonio Machín és bàsicament una pedalada descomunal (excepte pels bous que fan 8a) pel bell mig de la Paret de l'Aeri, tot i que a dalt té unes tirades en lliure ben interessants i amb un ambient del copón. Les 4 primeres tirades van ser completament restaurades quan van obrir la Directa de l'Amistat, però més amunt les vies segueixen camins diferents. L'any passat mentres fèiem la Electric Ladyland vam coincidir amb l'Armand que repetia la Machín a velocitat de Boeing 747 i va fer una petita restauració de les tirades de dalt, el que ens va animar a fer la via. Sorpresos per la velocitat de l'Armand, li vam preguntar i ens va explicar el truc: fer les tirades de Ae a l'ensamble!!
Al Mateu li va fer gràcia la idea de l'ensamble i tenia la logística molt clara, així que ho hem provat i ha anat de conya. Hem anat distanciats 20 metres, i els 40 metres de corda sobrants els hem utilitzat per passar material quan el primer es quedava sense cintes. Llàstima que a partir de la R3 són quasi tot burins i hem deixat de fer ensamble, perquè realment es guanya mooolt temps, a part que resulta divertit. Per mi la tirada més guapa és la sisena, amb una bona part en lliure i un ambient increïble; i la més exigent la setena, amb un flanqueig obligat de 6a força finet. Totes les reunions estan restaurades, excepte la R5 i la R6. La R5 la hem fet a la reunió de la Directa de l'Amistat (queda molt a prop) i a la R6 hi ha 4 burins en bon estat i es pot reforçar amb una savina.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Nord-est
Regulacions:  La escalada està regulada, consultar la web del Patronat.
Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir i en arribar a la Paret de l'Aeri pugem per la primera canal, compte no ens passem de llarg i prenguem per error la Canal del Moro que puja per la banda esquerra de la Paret. Després d'algunes cordes fixes remuntem uns graons metàl·lics i seguim un tram de cables fins arribar a l'alçada de la via. Veiem la primera xapa, que queda uns metres amunt.
Material:  26 cintes (sense xapar-ho tot), tascons, 2 bagues, friends fins al Cam #1 i estreps. Guíndola opcional.
Descens:  Podem saltar la porta del recinte de les antenes a l'Aeri o millor fer un petit ràpel fins al terra. En tot cas, acabem tornant al cotxe per la Canal de Sant Jeroni.
Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos
Ressenya de l'Armand Ballart
Primera tirada
Bon ambient
Tirada de 6a
Darrera tirada
Imprimir