Mi Primer Amor al Pilar del Segre

Mi Primer Amor va ser la primera via oberta al Pilar del Segre, al 1982, i van triar el recorregut més evident resseguint la característica diagonal que ratlla la paret. Es una via molt recomanable per gaudir de la verticalitat i fer una mica d'artifo sense haver de pitonar. La via va ser restaurada al 2007, i l'equipament es troba en perfecte estat. Es una via ideal per l'estiu, ja que estàs quasi tota l'estona a l'ombra. Hi ha cordades que finalitzen la via a la Feixa, però és una llàstima perquè les 2 tirades de dalt valen la pena, són totalment netes, però es protegeixen bé i són maques.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt i no té pèrdua, ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs i a la dreta el Pilar del Segre. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Pugem per un petit corriol fins al Pilar del Segre i el peu de via és força evident. Originalment començaven la via entrant per una petita feixa, però val la pena començar des de baix de tot i queda una primera tirada més llarga i interessant.
Material:  Friends fins al Cam #4 (repetir el #0.75), tascons, 3 bagues, 20 cintes, estreps. Guíndola útil a la R3
Descens:  Pujar en direcció a la torre elèctrica més propera fins trobar a l'esquerra la canal que separa el Pilar del Segre amb la Paret del Pas Nou. Baixem i anem resseguint el peu de la Paret del Pas Nou fins que arribem a una canal que baixa directa a la carretera.
Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos
Ressenya de l'Armand Ballart
Ressenya del Josep Santasusana
Primera tirada
Segona tirada
Cinquena tirada
Imprimir