UES a l'Esperó de les Orenetes

La UES és una de les vies actualment més repetides a la Cinglera dels Espluvins, i és que supera la paret de l'Esperó de les Orenetes en un recorregut completament equipat amb parabolts. La via va ser oberta al 2004 per A.G.Picazo i O.Medel i consta de 2 parts clarament diferenciades, la primera part és molt fàcil i ràpida (les primeres tirades trepitgen el recorregut de la pionera Anglada-Cerdà-Muñoz-Roca), i la segona part és més exigent i mantinguda. El recorregut de la via és fàcil de seguir, només hem dubtat al canvi de reunió per accedir al segon tram de la via. Molt útil la excel·lent ressenya de Xavier Grané. Compte amb escalar aquí a l'estiu, que et pots fregir de calor.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud-est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Oliana prenem la C-14 direcció Andorra, creuem els dos primers túnels i, just abans d'entrar al tercer, sortim per la carretera de servei i aparquem a la primera esplanada a mà dreta, a la coordenada N 42º 07.612' E 1º 18.360' (enllaç a Google Maps). Des d'allà mateix s'inicia un corriol marcat amb fites que va pujant per una canal i ens porta directes a la paret. UES gravat a peu de via.
Material:  16 cintes, 2 bagues, estreps i opcionalment friends del Cam #0.4 al #0.75
Descens:  Prenem el corriol en direcció sud i anem seguint les marques blaves, després les marques vermelles ens porten al camí equipat Joan Nubiola (inici del camí equipat a enllaç a Google Maps), hem d'anar amb compte de no colar-nos i baixar per la Ferrata Regina. El camí equipat va superant els trams més drets amb l'ajuda d'algunes cadenes i ens acaba portant al peu de la Paret de la Cascada, després arribem a l'antic aparcament de la Ferrata Regina, creuem el segon túnel (recomanable anar per la carretera de servei) i arribem al cotxe. Calcular en total aprox 1h 30 min.
Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos
Recorregut de la via (Autor desconegut)
A les tirades de dalt (Foto: Ricard)
Ressenya de Xavier Grané
Primera tirada
Tirada 8, començant la segona part de la via
Imprimir