Inici ViesLleidaAlt UrgellEsplovins UES a l’Esperó de les Orenetes (Esplovins)

UES a l’Esperó de les Orenetes (Esplovins)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via UES va ser oberta l’any 2004 per Antonio G. Picazo i Oscar Medel a petició de l’UES (Unió Excursionista de Sabadell), que al 2008 commemorava el centenari de l’excursionisme sabadellenc. Actualment és una de les vies més repetides dels Esplovins, que supera la paret de l’Esperó de les Orenetes en un recorregut completament equipat amb parabolts.

La via consta de 2 parts clarament diferenciades, la primera part és molt fàcil i ràpida (les primeres tirades trepitgen el recorregut de la pionera Anglada-Cerdà-Muñoz-Roca), i la segona part és més exigent i mantinguda. El recorregut de la via és fàcil de seguir, només hem dubtat al canvi de reunió per accedir al segon tram de la via. Molt útil l’excel·lent ressenya de Xavier Grané. Compte amb escalar aquí a l’estiu, que et pots fregir de calor.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrada Regina. Un cop allà, creuem un túnel, i just abans d’entrar al següent, sortim per la carretera de servei i aparquem a la primera esplanada a mà dreta, a la coordenada N 42º 07.612′ E 1º 18.360′ (enllaç a Google Maps). Allà mateix s’inicia un corriol marcat amb fites que va pujant per una canal i ens porta directes a la paret. Trobem UES escrit a peu de via.

Material

16 cintes, 2 bagues, estreps i opcionalment friends del Camalot #0.4 al #0.75

Descens

Prenem el corriol direcció sud i anem seguint primer marques blaves i després vermelles fins a l’inici del camí equipat Joan Nubiola (enllaç a Google Maps), que reconeixem per una vareta de ferro clavada en vertical al terra. El camí equipat va baixant amb l’ajuda d’algunes cadenes/cables, i ens acaba portant al peu de la Paret de la Cascada. Creuem el torrent i seguim el corriol fins a l’antic pàrquing de la Ferrada Regina, creuem el túnel i arribem al cotxe. Calcular al voltant de 1h 30 min. Podem trobar un bon track del descens en aquest enllaç de Wikiloc

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Xavi Grané


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar