X a la Castellassa de Can Torras

La X és una xemeneia força xula oberta als anys 30 per escaladors desconeguts. Les principals dificultats les he tingut als primers metres en una lluita aferrissada amb unes bardisses tossudes que no em volien deixar passar... al final han cedit, això sí, després de deixar-me alguna esgarrapada de record... A banda d'això, una via recomanable, amb alguns trams ben macos. Per a més informació podem consultar la web de santllors.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d'on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.
Material:  5 cintes, friend Cam #0.75, 1 baga i tricams opcionals. Poden ser recomanables unes tisores de podar per si hi ha esbarzers als primers metres de la via.
Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:
  • Un únic ràpel d'uns 50 metres cap a l'est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d'uns 25 metres cap a l'est, i després un altre d'uns 30 metres fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d'uns 15 metres fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 metres i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.
Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos
Ressenya de funklimbs
Ja veiem la xemeneia
Primera tirada (Foto: Manel)
Curiosa arribada a la R1
Imprimir