El Pirata Solitario a la Torre de Lleida

El Pirata Solitario va ser oberta al 1988 pel Antonio G. Picazo, és una via ràpida i tota equipada amb bolts. Segons hem llegit, inicialment la via tenia menys expansions, però al 2002 en un reequipament li van afegir unes quantes. Tot i no tenir cap tirada especialment destacable, en general és una via maca i recomanable.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud-est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des d'Oliana prenem la C-14 direcció Andorra, creuem el primer túnel i llavors tenim dues opcions:
  • Opció 1: Abans d'entrar al segon túnel, prenem la carretera de servei (senyal d'accès prohibit) i aparquem allà mateix. Anem cap a l'antic aparcament de la ferrata, voregem el torrent per la dreta, fem un petit tram pel llit del torrent i prenem un camí cap a la esquerra del torrent. Després d'una estona, el camí acaba passant per la base de la Paret de la Cascada i més endavant ens creuem amb un tram de ferrata. Precisament en aquest punt deixem el camí principal que segueix amunt, i prenem un corriol a la dreta que ens porta a un magnífic mirador de la Paret dels Sostres. Simplement hem de seguir aquest corriol i acabem arribant a unes cordes fixes que ens porten al peu de via.
  • Opció 2: Si ens volem estalviar el risc que ens posin una multa per entrar a la carretera de servei, podem aparcar a l'embarcador (enllaç a Google Maps) que hi ha entre el primer i el segon túnel, l'accés és perfectament legal i només hem de caminar uns 5 minuts més.
Material:  12 cintes i friends fins al Cam #2. Els friends es posen poc, només a algun lloc puntual.
Descens:  Prenem el corriol en direcció sud i anem seguint les marques blaves, fins que aquestes es converteixen en vermelles i ens porten al camí equipat Joan Nubiola (inici del camí equipat a enllaç a Google Maps). Hem d'anar amb compte de no colar-nos i baixar per la Ferrata Regina, el camí equipat va superant els trams més drets amb l'ajuda d'algunes cadenes i ens acaba portant al peu de la Paret de la Cascada, des d'on per camí evident arribem a la carretera.
Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos
Vies de la Torre de Lleida (Autor: Xavier Grané)
Ressenya detallada (Autor: Xavier Grané)
Torre de Lleida
Primera tirada (Foto: Cisco)
Cinquena tirada
Imprimir