Cerdà-Pokorski a la Prenyada per l'entrada original

La Cerdà-Pokorski va ser oberta al 1959, i és una de les grans clàssiques de Sant Benet. M'ha semblat una via ben guapa i lògica, amb bona roca i gens sobada. Hem entrat per la primera tirada original, i certament és una tirada ben guapa i recomanable, que pinta infinitament millor que la canal arbrada de més a la dreta, és una llàstima que a diverses ressenyes indiquin erròniament que la primera tirada va per la canal arbrada.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l'esquerra com si anèssim cap a la Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l'esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Pugem uns pocs metres per una canal arbrada i arribem al peu de la marcada fissura rectilínia on comença la entrada original de la Cerdà-Pokorski (la variant d'entrada que apareix a diverses ressenyes va per la canal arbrada de la dreta).
Material:  12 cintes, 2 bagues, tascons i friends fins al Cam #2
Descens:  Un únic ràpel de 50 metres per la via normal (vessant nord). Baixem tota la canal, en un petit tram amb l'ajuda d'una corda fixa, i amb tendència a l'esquerra tornem al Refugi de Sant Benet.
Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos
Bona ressenya de elprincepdelesmaduixes
Crònica a la revista Cordada
Primera tirada per la entrada original
Segona tirada
Imprimir