Matalonga a la Castellassa de Can Torras

La Castellassa té dues xemeneies, una enfront de l'altra, la primera que es va obrir va ser la Matalonga (any 1935) i més tard la X, que va a cercar la primera reunió de la Matalonga i d'allà en endavant les dues vies van pel mateix lloc. Curiosament, la via X és força repetida, però la Matalonga ha quedat en l'oblit. La via m'ha agradat, és una mica més difícil i exposada que la X, però en canvi és més espectacular, ja que a la primera tirada hi ha un tram on has de sortir cap a fora i impresiona força... Podem aprofitar 2 ponts de roca de la via Gai Grimpar, ja que hi ha un petit tram on van molt properes. Per a més informació podem consultar la web de santllors.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d'on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Voregem la Castellassa per la dreta, en primer lloc trobem la xemeneia X, i just a la banda contrària es troba la Matalonga.
Material:  10 cintes, tricams, 2 xapes recuperables i friends fins al Cam #3
Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:
  • Un únic ràpel d'uns 50 metres cap a l'est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d'uns 25 metres cap a l'est, i després un altre d'uns 30 metres fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d'uns 15 metres fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 metres i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.
Cordada:  Cesc Aldabó i Jordi Ceballos
Primera tirada (Foto: Cesc)
Ressenya de funklimbs
Xemeneia Matalonga
Imprimir