TIM a la Paret de Sant Jeroni

A la Paret de Sant Jeroni hi ha 3 bones xemeneies, la primera i més exigent va ser oberta pels TIM al 1949, i l'any següent es van obrir la Nubiola-Torras i Torras-Nubiola. Després de repetir la Nubiola-Torras i Torras-Nubiola fa uns mesos, està clar que havíem de fer la TIM per completar la trilogia. La via és molt guapa, té alguns trams espectaculars, ja que la xemeneia t'obliga en alguns passos a sortir enfóra, i et trobes amb tot el buit sota els peus. Respecte a l'equipament, les reunions són de burins antics però no fan mala pinta, i els pitons també semblen força sòlids. La via està poc equipada, però entre els friends i tricams (molt útils), si es va mirant amb calma es pot protegir més del que pensàvem. La roca en general és prou bona, exceptuant la tercera tirada on hi ha trams de roca dolenta.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Massana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Deixem aquest camí quan travessem una torrentera a mà esquerra, pugem per la torrentera fins un punt on trobem una corda fixa, la superem i de seguida arribem a la base de la paret. Primer passem pel peu de via de la Nubiola-Torras, seguim més a la esquerra i arribem a la Torras-Nubiola. Doncs bé, la TIM es troba en aquesta mateixa llastra, però just per la banda contrària. Així que anem resseguint la llastra cap a la esquerra, desgrimpem una canaleta i en pocs minuts arribem a peu de via, un racó especialment maco.
Material:  Friends fins al Cam #2, tricams, 11 cintes, 2 bagues i 2 xapes recuperables
Descens:  Si volem tornar a la base de la paret, podem fer-ho amb un parell de ràpels per la canal de més a la dreta. Si no, arribem caminant fins al cim de Sant Jeroni, i baixem per la Canal de Sant Jeroni.
Cordada:  Núria Garcia i Jordi Ceballos
Esbós del cric TiM 1949. Dibuix cortesia de Josep Galicia
Xemeneies de la Paret de Sant Jeroni
Relat històric (1 de 9)
Relat històric (2 de 9)
Relat històric (3 de 9)
Relat històric (4 de 9)
Relat històric (5 de 9)
Relat històric (6 de 9)
Relat històric (7 de 9)
Relat històric (8 de 9)
Relat històric (9 de 9)
Ressenya d'escalatroncs (hem corregit el nom dels aperturistes, s'havia confós Andreu Minguell amb Andreu Sorolla)
Primera tirada
Segona tirada
Tercera tirada
Andreu Sorolla Gibert a la segona reunió de la TIM (any 1949). Es la única foto que es va fer en la apertura, feta amb una càmera Kodak de 12 pessetes. Foto cortesia de Josep Galícia
Imprimir