Trinitat a la Roca Plana dels Llamps

Recorregut de la via

La Trinitat va ser oberta el 25/12/1977 per Antonio G. Picazo, Manolo Martínez i Nacho Ruiz. La via té un magnífic recorregut per l'espectacular paret est de la Roca Plana dels Llamps. Vaig conèixer aquesta via al blog del Pau Tomé, on hi ha una detallada piada de la via. Des d'aleshores, de tant en tant havíem comentat amb el Carles d'anar-hi, però ens ha costat més d'un any decidir-nos, i és que la via fa respecte, sobretot quan veus la paret per on puja, tota plena de baumes i sense cap recorregut evident.
La via ens ha semblat boníssima i alhora exigent, realment és per treure's el barret amb els oberturistes, ja que no és gens fàcil encertar la línia per on s'enfila la via, i sobretot amb les poques expansions que van utilitzar. La tònica de la via és que va fent tot lo possible en lliure, i hi ha passos puntuals de Ae per superar desploms. La majoria de sortides en lliure són vibrants, ja que un cop prens la decisió de sortir, no és gens fàcil recular, i la següent expansió està a Cuenca... jajaja
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Aparquem a Santa Cecília (enllaç a Google Maps), pugem al Coll de Migdia i seguim el camí fins al Montgrós, des d'on veiem perfectament la via que farem. Per trobar el peu de via prenem com a referència la gran bauma allargada, la primera reunió es troba al seu extrem esquerre. Podem arribar a aquesta primera reunió per la primera tirada original (neta), o xapant algunes expansions de la via Ummagumma que està a la mateixa placa però uns metres a la dreta.
Material:  16 cintes, tascons, tricams, friends fins al Cam #3 (amb el #2 repetit) i estreps. No cal pitonar.
Descens:  Baixem en tres ràpels per l'aresta sud. Primer ràpel d'uns 30 metres, un segon de 20 metres, i un tercer per la cara est de 10 metres, que ens deixen pràcticament a peu de via.
Cordada:  Carles Llovet, Jordi Ceballos
Ressenya de David Hita retocada
Ressenya de David Hita retocada
Primera tirada
Primera tirada (Foto: Carles)
Quarta tirada
Quarta tirada (Foto: Carles)
Quarta tirada
Això desploma...
Imprimir