Miramunda a Montrebei

La Miramunda va ser oberta l'any 2005 pel Paca en solitari. M'ha semblat una via ben trobada, on es barregen tirades xules amb altres de transició. Destaquen especialment les 3 tirades finals de xemeneia. En alguns trams trobem algo de vegetació, però no emprenya gens. L'equipament ens ha semblat generós pel que és Montrebei. Es potser una de les vies més assequibles de la Paret de Catalunya, sempre i quan tinguem una mica de pràctica fent xemeneies.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a la esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469' E 0º 41.187' (enllaç a Google Maps). Al final del Prat prenem el corriol, que va paral·lel a les parets i el resseguim una estona. Quan arribem a una tartera, no hem de baixar per ella, sinó creuar-la i seguir per una vira. Passarem per davant la Paul-Lalueza (2 pitons visibles) que es troba just on la paret canvia d'orientació, i uns 50 metres més enllà tenim el peu de via (fletxa i "M" gravats a la roca).
Material:  12 cintes, bagues, un estrep, tascons i friends fins al Cam #3
Descens:  Anem resseguint el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.
Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos
Ressenya del Luichy
Primera tirada (Foto: Josep)
Xemeneies
Boníssim !!
Imprimir