El Petit Diedre a Montrebei

El Petit Diedre va ser obert l'any 1980 pel Fredi Parera i Francesc Dalmases. La via es troba molt poc equipada, però es protegeix de conya amb flotants, no cal pitonar. M'ha semblat una via molt recomanable com a primera presa de contacte amb aquesta paret. Totes les tirades són interessants, i la darrera és especialment xula.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud-oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a la esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469' E 0º 41.187' (enllaç a Google Maps). Des de l'aparcament ja podem ubicar perfectament la via, que es troba pràcticament a l'alçada d'on ens trobem. Podríem arribar-hi fent una línia recta, però és massa senglar. Es millor remuntar pel camí de baixada de la Paret de Catalunya, i quan estem pràcticament a l'alçada de la paret deixem el corriol i anem en diagonal a la esquerra a cercar el peu de via, que comença a una petita xemeneia.
Material:  14 cintes, friends fins al Cam #4, tascons i 2 bagues
Descens:  Pugem fins al cim i resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.
Cordada:  Manel Ramon, Oriol Font i Jordi Ceballos
Recorregut de la via
Ressenya de Josep Santasusana
Ressenya original
Primera tirada (Foto: Oriol)
Darrera tirada
Imprimir