Redrum al Cap del Ras

La Redrum és una de les grans clàssiques d'aquesta paret, però tot i així m'ha sorprès que no està gens sobada. La via té alguns trams molt guapos, especialment el fotogènic flanqueig de la tercera tirada. A la part de dalt hi ha dues vies que van super enganxades a la Redrum, és una mica agobiant perquè has d'anar pendent de no equivocar-te de via... Per cert, hem reposat la xapa d'espit que faltava a la darrera tirada, esperem que no vagi algun il·luminat i la torni a treure, perquè aquell pas de tota la vida havia sigut un pas de Ae, i sense la xapa et jugues una bona hòstia contra la repisa. Al llarg de la via hi ha força espits que bellugen i estan massa sortits, a la via li vindria bé una restauració.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall a l'esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Seguim la pista una estona i aparquem a l'alçada de la via a la coordenada N 42º 2.285' E 0º 47.100' (enllaç a Google Maps). Des de l'aparcament ubiquem la via i l'aproximació és evident, ens hem de fixar en el sostre característic.
Material:  14 cintes, tascons, tricams i friends fins al Cam #2
Descens:  Des del cim anem en direcció est fins a un esperó marcat amb fites. Un cop a la feixa no hi ha pèrdua, aquesta desemboca a una canal que baixem fins arribar a la pista.
Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos
Tercera tirada
Ressenya d'escalatroncs
Ressenya de romanticguerrer
Primera tirada
Imprimir