Esperó del Vent a la Proa

L'Aresta Brucs a la Proa va ser oberta l'any 1985 per Armand Ballart, Jordi Verdaguer i Maribel Lizarán, seguint el recorregut més lògic i deixant molt poc equipament a la via. Al 1990 uns altres escaladors van tornar a obrir l'Aresta Brucs (que van anomenar Esperó del Vent) però seguint un traçat més directe, i van trepitjar la via anterior afegint un bon grapat d'expansions que no hi havien. En el seu moment hi va haver polèmica, però les expansions afegides no les van voler treure i el tema va quedar així. La roca és excel·lent a tota la via. Mentres rapelàvem hem estat mirant la primera tirada de l'Aresta Brucs original i té una pinta ben guapa (va més a l'esquerra de l'Esperó del Vent, a buscar un diedre), i la reunió també la hem vist (3 burins)
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Deixem el cotxe a l'aparcament públic del Bruc, que es troba a N 41º 34.917' E 1º 46.871' (enllaç a Google Maps). Prenem la pista fins al Castell i pugem pel Clot del Tambor fins a La Proa. Per accedir a peu de via pugem per la canal Nubiola, que es troba just a l'esquerra de la Tonsura, i està equipada amb graons i algunes cordes fixes.
Material:  14 cintes
Descens:  Dos ràpels de 40 metres per la pròpia via. Baixem pel corriol i una fita ens indica l'inici de la canal Nubiola.
Cordada:  Manel Ramon, Quim Gispert i Jordi Ceballos
Ressenya del Col·leccionista de vies
Primera tirada
Segona tirada (Foto: Manel)
Aresta Brucs i Esperó del vent (Font: escalesrodones)
Imprimir