Normal a la Bessona Superior

Una magnífica via injustament oblidada. Hi hem anat a veure què trobàvem, una mica acollonits perquè havíem llegit que la roca no era bona, i a les fotos es veia una darrera tirada moooolt dreta. Doncs bé, resulta que la guia del Dalmau està molt poc encertada, la primera tirada és una xemeneia de IV (no pas de II), no cal pitonar en cap moment, i la roca en general és excel·lent (lo poc que és dolent, és molt evident). El Mateu l'ha tret tota en lliure, hi ha un parell de passos de bloc d'aprox 6a+, però el grau obligat no passa de V/A1 (no cal pitonar). La darrera tirada es troba semiequipada amb algunes escàrpies i pitons antics. Per muntar la primera reunió podem aprofitar un parabolt que hi ha just sortir de la xemeneia de la segona tirada, i al cim fem reunió a la instal·lació de ràpel.
  • Tirada 1: Grimpada/xemeneia fins al coll (25 m). El coll és un bon lloc per deixar les motxilles, ja que al baixar rapelem per aquí mateix.
  • Tirada 2: Espectacular xemeneia en X. Tirada exposada (IV, 15 m)
  • Tirada 3: Guapíssima tirada d'escalada en placa, roca molt bona i es protegeix de conya. (V/A1 o 6a+, 30 m)
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Comença nord i després est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.
Material:  12 cintes, tricams i friends fins al Cam #1. No cal pitonar.
Descens:  Dos ràpels de 30 metres, el primer des d'una reunió de parabolts al cim, i el segon des d'un arbre
Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos
Ressenya del Mateu Maglia
Segona tirada
Tercera tirada
Escarpia a la tercera tirada
Escarpia a la tercera tirada
Imprimir