Inici ViesGironaRipollès Adéu a l’Scénic a Cal Barricó

Adéu a l’Scénic a Cal Barricó

per jordi.ceballos@gmail.com

Adéu a l’Scenic va ser oberta l’any 2016 per Sergi Martínez, Joaquim Hernando “Litri” i Josep Fonts “Iturri”. Es troba a Cal Barricó, una zona molt tranquil·la del Ripollès, on podem gaudir d’un calcari espectacular.

La via té un inici lletjot degut a la vegetació punxosa, i suposo que no s’acaba de netejar perquè les vies no es deuen repetir massa, però la resta de via és molt maca i recomanable. L’equipament en general és esportiu, està tot posat. Es baixa rapelant, amb el que podem deixar els trastos a peu de via i fer diverses vies.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de Campdevànol anem direcció Ribes de Freser fins a la Planta Embotelladora d’Aigua de Ribes on fem un canvi de sentit, reculem uns 400 metres i sortim a la dreta. Aparquem molt a prop de la carretera, a la coordenada N 42º 16.178′ E 2º 09.543′ (enllaç a Google Maps).

Saltem una cadena i seguim la pista principal fins arribar a uns prats. Ignorem les marques vermelles i seguim pel prat fins trobar un corriol amb fites que ens portarà a la paret. La via es troba uns metres a la dreta.

Material

12 cintes i un estrep. Unes petites tisores de podar poden ser útils pels primers metres de la via.

Descens

Podem baixar per la pròpia via en 4 ràpels de 30 m, o per “Aigua i Tabac” en 2 ràpels (20 + 60)

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Eskalades al Ripollès


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar