Anglada-Cerda a la Roca de l'Ordiguer

La Anglada-Cerdà és una de les grans clàssiques del Cadí, és maca i de grau amable, amb alguns trams puntuals una mica més picantons que li donen la gràcia. La roca als llocs claus està sanejada, però tot i així cal anar al lloro, no és gaire recomanable ficar-se a la via amb una cordada al davant. La via ens ha semblat fàcil de seguir, només és qüestió d'anar cercant el camí més lògic. Hem seguit la ressenya d'escalatroncs, excepte a la cinquena tirada que hem anat pel recorregut original (cap a la dreta) i ens ha semblat millor així, hi ha un flanqueig xulo i la roca és bona.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Martinet anem a Estana, creuem el poble i deixem el cotxe a l'aparcament de Coll de Pallers, a la coordenada N 42º 18.913' E 1º 39.514' (enllaç a Google Maps).Prenem el camí PR fins a Prat de Cadí, i un cop allà és molt evident trobar la Roca de l'Ordiguer, la tenim al davant. Seguim el PR cap a la Canal del Cristall, i abans d'entrar a la canal tenim la via a l'esperó de la dreta. La via comença just a sota d'un arbre característic que hi ha a uns 15 m d'alçada. Es triga al voltant de 1h 30min del cotxe a peu de via.
Material:  10 cintes i friends fins al Cam #3
Descens:  Acabada la via hem de seguir amunt uns 100 metres, i llavors trobem l'itinerari de descens marcat amb fites. Just abans d'arribar a la Canal del Cristall hi ha un tram força delicat. A la canal no hem trobat res de neu, però hem anat a principis de setembre.
Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos
Roca de l'Ordiguer
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada
Darreres tirades
Imprimir