Nazgul a Montrebei

Enfrontar-se a una via de Montrebei sempre dóna un cert respecte, i que la via s'anomeni Nazgul, com els espectres diabòlics de Tolkien, la veritat és que no ajuda precisament a començar relaxat... La via ens ha agradat molt, té alguns trams ben guapos, com la formidable segona tirada, o el curiós túnel que has de travessar a la quarta tirada. La via té una mica de tot, excel·lents fissures, diedres, alguna placa, canals herboses, artifo, i un bon grapat de xemeneies de tots els tipus (estretes, mitjanes i amples). La via està poc equipada però no cal pitonar. Roca en general sanejada, però amb trams a controlar.
A nivell de dificultat/exigència jo la compararia amb el Diedre Audoubert, tot i que l'Audoubert és una via molt més elegant i surts més satisfet. A la Nazgul amb tantes xemeneies acabes baldat i probablement amb terra dins la roba, és una via més de batalla. Com a ressenya hem seguit la del llibre del Luis Alfonso, impecable com sempre.
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Sud-oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a la esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469' E 0º 41.187' (enllaç a Google Maps). Al final del Prat prenem el corriol, que va paral·lel a les parets i el resseguim una estona. Quan estem a l'alçada de la via, sortim del corriol principal i enfilem directes cap a la paret (fites). En arribar a la base de la paret, fem una grimpada i després flanquegem aprox. uns 90 metres (millor encordats) fins a peu de via. L'inici de la primera tirada és comú amb el Diedre Audoubert.
Material:  15 cintes, tascons, 2 jocs de friends fins al Cam #3 i un #4.
Descens:  Anem resseguint el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.
Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos
A la fantàstica segona tirada (Foto: Josep)
Ressenya del Josep Santasusana
Recorregut de la via extret d'Internet (Autor desconegut)
A punt d'arribar al peu de via
Primera tirada
Tercera tirada
Imprimir