Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià A la Deriva a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

A la Deriva a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

A la Deriva va ser oberta l’any 2015 per Joan Vidal “Indi” i Isabel Notivoli. La via té alguns trams força macos, llàstima que és una mica discontínua i es fa curta. No sabem si als primers metres ha petat alguna petita llastra que anava bé per pujar, però és amb diferència el tram més difícil (no obligat) de la via, el que no acaba de quadrar amb els graus indicats a la ressenya.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l’esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps).

Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s’enfila fins a l’inici del Diedre Farreny. Resseguim la paret cap a l’est fins que va perdent alçada, i la via comença pocs metres abans d’arribar a una canal arbrada.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #2

Descens

Tenim dues opcions:

  • Si no volem fer cap altra via, podem sortir caminant amunt i a l’esquerra fins al cim de la Roca Alta i, un cop al coll, baixar per camí fitat fins al cotxe.
  • Si volem fer una altra via propera, llavors ens convé més anar a la dreta fins a una mena de collet, anem baixant amb compte pel lloc més evident, i acabem arribant a la R1 d’Altres Límits, des d’on arribem a terra amb un únic ràpel d’uns 35 m. Si tenim intenció de combinar aquestes 2 vies, recomanaria fer primer Altres Límits, i així ja tindrem controlat on està el ràpel per després.

Cordada

Jordi Mercader i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar