A la Deriva a la Roca Alta

A la Deriva és una via de l'Indi, que té alguns trams força xulos, llàstima que és una mica discontínua i es fa curta. No sabem si als primers metres ha petat alguna llastreta que anava bé per pujar, però és amb diferència el tram més difícil (no obligat) de la via, el que no acaba de quadrar amb els graus indicats a la ressenya.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a la esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999' E 1º 00.541' (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s'enfila fins a l'inici del Diedre Farreny. Anem resseguint la paret cap a l'est fins que aquesta va perdent alçada, i la via comença pocs metres abans d'arribar a una canal arbrada.
Material:  12 cintes i friends fins al Cam #2
Descens:  Tenim dues opcions:
  • Si no volem fer cap altra via, podem sortir caminant amunt i a la esquerra fins al cim de la Roca Alta i, un cop al coll, baixar per camí fitat fins al cotxe.
  • Si volem fer una altra via propera, llavors ens convé més anar a la dreta fins a una mena de collet, anem baixant amb compte pel lloc més evident, i acabem arribant a la R1 de la Altres Límits, des d'on arribem a terra amb un únic ràpel d'uns 35 metres. Si tenim intenció de combinar aquestes 2 vies, recomanaria fer primer la Altres Límits, i així ja tindrem controlat on està el ràpel per després.
Cordada:  Jordi Mercader i Jordi Ceballos
Primera tirada
Ressenya del Joan Vidal
Tercera tirada
Imprimir