Inici ViesGironaRipollès Alicorn a Coll Roig

Alicorn a Coll Roig

per jordi.ceballos@gmail.com

La via de l’Alicorn va ser oberta l’any 1986 per Manolo Sabariego i Joan Fernández Brusi, amb la col·laboració de Santi Sanz. Es probablement la via més coneguda de Coll Roig, i destaca per unes magnífiques canaleres.

Fa uns anys la via era especialment temuda per la seva exposició, però recentment la van retroequipar afegint més expansions. Tot i així, el tram de les canaleres ens ha semblat força exigent, les assegurances no estan precisament a prop, però val a dir que era el primer cop que pujàvem per canaleres.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Gombrèn anem direcció al Santuari de Montgrony, i poc abans d’arribar al Santuari prenem una pista a l’esquerra (hi ha un cartell indicador) cap al refugi de Planelles. Un cop al refugi (àrea d’esbarjo), la pista fins a Coll Roig empitjora però amb un cotxe alt es passa bé. En pocs minuts arribem a Coll Roig, on aparquem a la esplanada de la coordenada N 42º 16.356′ E 2º 05.725′ (enllaç a Google Maps). Des del mateix aparcament surt un camí que inicialment fa una mica de baixada i ens porta en pocs minuts a les parets.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #1

Descens

Es pot baixar rapelant però hem preferit fer una tirada addicional amunt (fàcil), i després baixar per un agradable camí amb alguns trams equipats (uns 15 min).

Cordada

Carles Llovet, Sandra Serra i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar