Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Mantecas a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Mantecas a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Mantecas va ser oberta l’any 1982 per Vicens López, Gabriel Micó, Eduardo Álvarez i Juan Carlos Ferrero, i és una de les grans clàssiques de la Roca Alta. A alguns llocs aquesta via l’anomenen “Peque Mantecas”, però el nom original és “Mantecas”. El nom és en homenatge al Mantecas, que juntament amb Peque i Ricardo, quan amb només 17-18 anys, van perdre la vida al 1980 quan estaven a les darreres tirades de la Valentín Casanovas a Montserrat i van caure tots 3 paret avall.

Es una via molt recomanable, amb bona roca, i que segueix en tot moment el recorregut més lògic per enfilar-se per aquest pany de paret cercant les menors dificultats.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l’esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s’enfila fins a l’inici del Diedre Farreny. La Mantecas es troba uns 20 metres més a l’esquerra, l’inici de la via és molt fàcil de reconèixer per la fissura de la primera tirada.

Material

15 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #2

Descens

Anem amunt fins al cim de la Roca Alta, i a la nostra esquerra tenim un collet per on baixa un camí empedrat que ens porta de nou al cotxe.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar