Peque Mantecas a la Roca Alta

Peque Mantecas va ser oberta al 1982 i és una de les grans clàssiques de la Roca Alta, no ens ha defraudat gens. Es una via molt recomanable, amb bona roca, poc sobada i que segueix en tot moment el recorregut més lògic per enfilar-se per aquest pany de paret cercant les menors dificultats.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l'esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999' E 1º 00.541' (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s'enfila fins a l'inici del Diedre Farreny. La Peque Mantecas es troba uns 20 metres més a l'esquerra, l'inici de la via és molt fàcil de reconèixer per la fissura de la primera tirada.
Material:  15 cintes, tascons i friends fins al Cam #2
Descens:  Anem amunt fins al cim de la Roca Alta, i a la nostra esquerra tenim un collet per on baixa un camí empedrat que ens porta de nou al cotxe.
Cordada:  Pau Carnicero i Jordi Ceballos
Recorregut de la via
Ressenya del Luichy
Primera tirada
Darrera tirada
Bon tascó
Imprimir