Normal a l'Agulla de la Tempestat

La via normal a l'Agulla de la Tempestat va ser oberta per Estorach, Xalmet i Navarro al 1947, i l'agulla s'anomena així perquè tal com narra en Francesc Estorach, a la darrera tirada van pillar una espectacular tempesta, però tot i així van fer cim, una ascensió històrica ben interessant. La via es troba tota desequipada, excepte les reunions, on podem trobar alguns burins. La primera reunió és una mica precària (2 caps de burí), però es pot reforçar amb flotants. A la segona reunió hi ha 3 burins amb xapa en prou bon estat. Tot i que el grau de la via el dóna el muret de V grau de la darrera tirada, m'ha semblat més exigent la segona, un diedre de roca a controlar i amb un pas inicial on costa posar-s'hi bé.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou aparcament de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768' E 1 47.985' (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d'anar fins a Can Jorba i pujar pel camí de la Palomera fins arribar a l'Agulla de la Tempestat. Un cop allà, el camí més net de bardisses és anant fins al Coll Nord, i d'aquí anar resseguint la paret cap a l'esquerra fins arribar a un lloc pla on podem preparar els trastos. Els aperturistes van arribar a la R1 a pèl, en aquella època no tenien gaires manies. :)
Material:  Friends fins al Cam #3 (#4 opcional), tascons, tricams, 2 xapes recuperables i 8 cintes. Unes tisores de podar poden anar bé per accedir a peu de via.
Descens:  Un únic ràpel d'uns 30 metres que ens deixa al coll nord. El ràpel abans era força precari, però ara hi ha un parabolt, almenys no hem de patir per com baixarem de l'agulla... jeje
Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos
Ressenya
Narració de Francesc Estorach (1 de 2)
Narració de Francesc Estorach (2 de 2)
Primera tirada
Primera tirada
Segona tirada (Foto: Carles)
Imprimir