Tachín a la Roca dels Arcs

La Tachín és una via oberta al 1982 pel Joan Asín i C. Serrano, pràcticament desequipada. Hem anat fent prou bé fins que a la tirada més exigent (la quarta) s'ha posat a nevar i la temperatura ha caigut en picat, amb els dits gelats no ha estat gens fàcil. L'inici d'aquesta quarta tirada no és evident, cal anar una mica a la dreta i hi ha 2 pitons (que des de la reunió no es veuen). Es una via amb caràcter, que va sempre cercant la lògica.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem el camí que travessa el rierol i creuem la Roca dels Arcs fins l'altra punta. Tant la Sangre Azul com la Tachín comencen pràcticament al mateix punt, just a l'esquerra d'uns sostres característics, i hi ha un burí marcant l'inici.
Material:  12 cintes, tascons i friends fins al Cam #3
Descens:  La via acaba al cim, amb el que simplement hem d'anar a l'esquerra a cercar un collet i baixem per un corriol que ens deixa de nou a la punta esquerra de la Roca dels Arcs.
Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos
A la exigent quarta tirada
Recorregut aproximat de la via
Primera tirada
Pitó
Nevant
Imprimir